Welke resultaten kunnen worden verwacht met ET?

Welke resultaten kunnen worden verwacht met ET?

De ET drachtpercentages per cyclus van de donormerrie hangen af van de kans op een embryo bij de spoeling en de kans op dracht van de draagmerrie na het overzetten. Om het hele proces succesvol te maken is het belangrijk dat het management van de donor- en draagmerrie optimaal is en de technieken van het embryo spoelen en overzetten goed beheerst worden.

De kans op het spoelen van een embryo kan significant verschillen per cyclus en is afhankelijk van de vruchtbaarheid van de donormerrie en hengst en of er vers, gekoeld of diepvries sperma wordt gebruikt. Ook de kans op dracht van de draagmerrie na overzetten is variabel en afhankelijk van; de kwaliteit van het embryo, de ervaring van de persoon die het embryo overzet en factoren die te maken hebben met de draagmerrie.

Tevens is het belangrijk om er rekening mee te houden dat ongeveer 8 tot 10% van de merries hun dracht verliezen na de eerste positieve drachtcontrole. Dit percentage is gelijk voor draagmerries en merries die hun eigen veulen dragen, echter kan dit wat hoger liggen voor draagmerries die een embryo dragen van een oudere donormerrie.

Gemiddeld zit Equiception B.V. op een drachtpercentage van 75% van embryo’s welke zijn overgezet in onze eigen draagmerries. De resultaten fluctueren significant gedurende het seizoen met een duidelijke vermindering in drachtpercentages gedurende perioden met hoge temperaturen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.