Wat zijn de risico’s van ET?

Wat zijn de risico’s van ET?

Het herhaaldelijk uitvoeren van inseminaties en embryospoelingen kan, vanaf de derde tot vijfde cyclus, de donormerrie vatbaar maken voor baarmoederontstekingen. Deze aangedane merries hopen vocht op in de baarmoeder, laten ontstekingscellen zien op cytologie en er groeien bacteriën op kweek. Het is dus van belang om goed te letten op de gezondheid van de baarmoeder van de individuele donormerrie zodat een behandeling tijdig kan worden ingesteld.

Daarnaast zijn rectumscheuren altijd een klein, maar desalniettemin een serieus en in sommige gevallen fataal, risico bij elk rectaal onderzoek. Afhankelijk van de grootte, ernst en locatie van de scheur is een conservatieve of chirurgische behandeling geїndiceerd. De prognose hangt af van de ernst van de scheur, de tijd tussen het ontstaan en het behandelen van de scheur en de eerste hulp die geboden wordt.

De dierenartsen bij Equiception B.V. zijn allen ervaren en gaan voorzichtig te werk bij rectaal exploreren. Tevens zullen jonge, onervaren en zenuwachtige merries gesedeerd worden om zo veiliger te kunnen werken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.